Skip to main content

Lieve ijsliefhebber,

Smaakmakerij Botterweck houdt van overheerlijk ijs. Daarom scheppen en stapelen we dag in, dag uit hoorntjes en bakjes vol met vers en ambachtelijk gemaakt ijs. Ons genot voor dit lekkere tussendoortje mag echter niet vervuilend zijn voor het milieu en daarom gaat er per 1 juli 2023 wat veranderen aan de manier waarop wij ons ijs in bakjes aanbieden.

Nieuwe Single Use Plastic (SUP) regelgeving

Plastic borden, roerstaafjes, rietjes en bestek… Heb jij ze nog wel eens gezien? De verkoop van deze wegwerpproducten is sinds juli 2021 verboden toen de Europese SUP-wetgeving startte. Daarom gebruiken wij al een tijdje afbreekbare lepels/lepels van gerecycled materiaal.

Dit jaar worden de SUP-regels uitgebreid met een verbod op plastic (bevattende) voedselverpakkingen. Ook ijsbekers vallen hieronder. We gooien in Nederland met z’n allen wel 19 miljoen wegwerpbekers en -bakjes weg. Een deel hiervan eindigt als zwerfafval op straat of in de natuur. Met deze vervolgstap wil het ministerie het gebruik van plastic (bevattende) voedselverpakkingen verminderen.

Wat verandert er voor jou?

Door deze nieuwe regelgeving zijn we verplicht om een kleine toeslag te vragen als je kiest voor een bakje. We hanteren een toeslag van €0,20 per bakje.

Tip van Ferry: ga voor een ijshoorntje

Kies je voor een hoorntje? Dan verandert er niks! Als je het onze smaakmaker Ferry vraagt is ijs in een hoorntje zelfs nóg lekkerder.

  • Een krakend krokant hoorntje gaat heel lekker samen met het romige ijs.
  • Je smaakpapillen komen nóg beter in contact met het ijs, waardoor de smaakbeleving nog beter wordt.
  • Naast al die heerlijke smaken ijs die je kiest, heb je eigenlijk nog een extra smaak: ijshoorntje.

BYOB: Bring your own bakje!

Mag je vanwege je dieet, intoleranties of allergenen geen ijshoorntje eten? Of wil je geen toeslag betalen voor een wegwerpbakje? Neem dan je eigen bakje mee naar Smaakmakerij Botterweck. Dan vullen wij ‘m met het allerlekkerste ijs!

Lekker én milieubewust

Geniet jij deze zomer ook van ons ambachtelijke ijs op een milieubewuste manier? Door samen kleine stappen te zetten, maken we een groot verschil. Dat klinkt goed en smaakt nóg beter!

Waar kies jij voor?

  • Happen aan een hoorntje
  • Lepelen uit een bakje van Smaakmakerij Botterweck
  • BYOB